Itt van a Nagy Farsangi Ünnep!

A Keszthelyi kastélymesék farsangi meséi - 2. rész

Ahogy már az itt is olvasható volt, február utolsó szombatján elérkezett a Keszthelyi kastélymesék világába a Nagy Farsangi Ünnep! Edömér, a kisegér - a Balatoni Harsona száguldó riportere - velünk volt és megörökítette ezt az ünnepet! Mindenkinek jó szórakozást kívánunk - mi is jól éreztük magunkat!

keszthelyi_kastelymesek_a_nagy_tojasgyujto_verseny_2.png

A Nagy Farsangi Ünnep már péntek éjjel megkezdődött: tűzijáték a mesebeli keszthelyi kastély felett

Itt van a Nagy Farsangi Ünnep!

A Balatoni Harsona képes beszámolója

Írta és fényképezte: Edömér, a kisegér

_keszthelyi_kastelymesek_a_nagy_tojasgyujto_verseny_10.png

 

Végre elérkezett február utolsó szombatja és kezdetét vette a Nagy Farsangi Ünnep!

Már alig vártam, hogy belépjek a mesebeli keszthelyi kastély déli kapuján és megnézzem, lefényképezzem és megírjam, milyen is volt a farsang ebben az évben ebben a csodálatos mesés kastélyban.

Lássuk a képeket és hozzájuk tartozó történeteket!

Mindenkinek kellemes szórakozást kívánok a magazin képeit nézegetve!

35.png

Ifjabb Holló Lipót császári és királyi levélhordó és csomagszállító a farsangi ünnep ceremóniamestere volt. Elegáns kalapjában és kék-mintás selyemsáljában a hercegi kastély pompáját idézte fel.

 8_2.png

 Daru Domonkos, a kastély kincseinek őrzője és Bagoly Bonifác, a kastély tudósa szintén elegánsan jelentek meg a farsangi ünnepségen. Mindkettőjüknek remekül állt az arany, illetve az ezüstkorona, amelyek a hercegi család kincses kamrájának féltve őrzött darabjai.

 7_2.png

Ám nemcsak Domonkos és Bonifác viselt koronát, hanem a Nagy Bajnokok is! Cserszömörce, Rozmaring és Leonóra tavaly több győzelmet szereztek a lóversenyeken: Cserszömörce (bal oldalon) a fogathajtó bajnoki címet, Rozmaring (középen) az akadályugró arany-díját, míg Leonóra (jobb oldalon) a Király-díjat nyerte meg, amelyet a leggyorsabb versenyló szerezhet meg.

4_2.png

A hangulat remek volt! Erről többek között a FAL-trió gondoskodott, azaz Ficánka, a szürke csacsi, Arnold, a béka és Lepke, a barna csacsi. Amíg ők zenéltek, a többiek egyre csak ropták a táncokat.

3_1.png

Azt mindenki tudja, hogy a Szederkényi-patika cicái nagyon ügyesek. Ám nemcsak gyógyszereket kevernek boszorkányos ügyességgel, hanem a dobverőt is jól forgatják. Micóka, Matilda, Kormoska és Masni megadták az ünnepség ritmusát!

1_1.png

Hogy még jobb legyen a hangulat, Alfréd, a vörös automobil, Gerzson, az oroszlánok oldalkocsis motorkerékpárja és Gusztáv, a hercegi család elegáns automobilja csak fújták és fújták a konfettit!

9_2.png

Apropó oroszlánok! Leontin és Leopold ezen a farsangon bűvészeknek öltöztek be. Varázspálcájuk segítségével mindent elő tudtak varázsolni. Persze, ehhez voltak segítőik.

5_2.png

6_2.png

És kik voltak az oroszlánok segítői? Akik valóban tudnak varázsolni, azaz a Csiga testvérek, név szerint: Cseperke, Csuporka, Csendike, Csalamádé, Csombor és Csatárka, akik szintén a farsang ünnepéhez méltóan öltöztek fel.

12_1.png

Sün Sebestyén Sámuel, a kastély mesterszakácsa és elsőrangú cukrásza, valamint Berkenyei Boróka, a kastély főkertésze bámulatos dolgokat mutattak be a labdákkal, ráadásul a produkciójukat bekötött szemmel adták elő! Bravó!

11_1.png

Szamóca, a bátor nyúl és Erdőszéli Elmélázó Elemér, a ravasz rókakölyök kártyamutatványa mindenkit elbűvölt. Ciprián, a méhecske még egy seprűre is felpattant, hogy fentről megnézze, meglesheti-e a trükköt. Nem sikerült neki, Szamóca és Elemér megőrizte a kártyaművészet eme titkát.

10_1.png

 

Egy farsangi bál nem lehet igazi, ha nem választanák meg a bál királynőjét és két udvarhölgyét. Ezen az ünnepségen az első udvarhölgy a 201 éves szellem  Johanna Amália Emerencia lett, míg a második udvarhölgy Szalonka Szidónia, a világutazó madárka. A királynői címet pedig a méltán népszerű és bájos Kornélia nyerte el, aki, amikor nem királynő, akkor a Főváros Állatkert könyvtáros elefántja.

2_1.png

A legnagyobb sikert a kutyusok érték el ezen a Nagy Farsangi Ünnepen. Erdmann, a hercegnő kedvenc tacskója, Rozina, a híres tacskólány, Tóparti Tekergő Talabér, a barna foltos kutyus és Magasházi Rakoncátlan Rebeka, azaz Beki, az egyéves csivava bohócoknak öltöztek be. Igazán mókásak voltak és és alig lehetett rájuk ismerni!

 fank.png

 A farsangi fánk ebben az évben is nagyon finom volt. Mindenki megtalálta azt, amelyik a legjobban ízlett neki. Köszönet Sün Sebestyén Sámuelnek és hat kiskuktájának: Csalamádénak, Cseperkének, Csuporkának, Csendikének, Csombornak és Csatárkának!

 keszthelyi_kastelymesek_a_nagy_tojasgyujto_verseny_2_1.png

Ilyen volt ez a híres Nagy Farsangi Ünnepély, ahol mindenki jól érezte magát. És mivel péntek este nagy sikert aratott a tűzijáték, ezért szombat este megismételték!

Köszönöm mindenki figyelmét!

Üdvözlettel: Edömér, a kisegér, a Vármegyei Harsona száguldó riportere28.png

A mesét írta, a meseszereplők rajzait a www.canva.com oldal ingyenes rajzaival farsangivá varázsolta:

az Író néni, azaz Iski Szilvia

 Keszthelyi kastélymesék, 2022