Köszönjük a türelmeteket!

Kedves Meserajongók!

A télen még úgy látszott, hogy a keszthelyi mesebeli kastély életét folyamatosan be fogjuk nektek mutatni. Beszámolunk majd sok-sok mindenről, ami velünk történt és több, eddig titkos dolgot fogtok majd megtudni rólunk, például megismerhetitek, hogy mostantól hogyan is fogunk kinézni.

Sok-sok minden történt velünk, amióta nem találkoztunk, volt köztük mosolygós, tanulságos vagy éppen kicsit szomorú. Ám sajnos ezek a történetek nem jutottak el hozzátok. Ám ez nem lesz sokáig így, mert hamarosan az Író néni újra megosztja veletek e csodás mesés kastély mindennapjairól szóló történeteit.

Addig is köszönjük a türelmeteket, ennek jegyében ezt a kis képes ajándékot küldjük ebből a gyönyörű és izgalmas mesebeli kastélyból a csodálatos Balaton partjáról.

osz-a-kastelyban-_2_optimized.png

Nemsokára találkozunk!

Üdvözlettel: mindenki, azaz a keszthelyi kastély mesebeli világának valamennyi szereplői

U.i.:

A képeket megmutatjuk külön-külön is! 

6_optimized.png

Az erdő szélén - balról jobbra: Szamóca, a bátor nyúl, Erdőszéli Elmélázó Elemér, a rókakölyök és három kutyus, akik a Balatoni Kutyagolás versenyére készülnek: Tóparti Tekergő Talabér, Magasházi Rakoncátlan Rebeka (barátainak csak Beki), valamint Rózsakői Rozsdabarna Rozina.

10_optimized.png

A hídon - a sötét sörényű Leopold és a világos sörényű Leontin legjobb barátjuk, Gerzson, az oldalkocsis motorkerékpár társaságában.

8_optimized.png

Fent a magasban - balról jobbra: ifjabb Holló Lipót, császári és királyi levélhordó, csomagszállító és kalauz, Ciprián, a mindig vidám méhecske, Berkenyei Boróka, a kastély főkertésze és Johanna Amália Emerencia, a kastély szelleme.

7_optimized.png

A tóparton - balról jobbra: Arnold, a fényképművész, Bagoly Bonifác, a kastély tudósa, Daru Domonkos, a kastély kincseinek őrzője és Szalonka Szidónia, világutazó madárka.

4_optimized.png

A reggeli ködben - balról jobbra: Leonóra, a gyorsasági bajnok, Ficánka és Lepke, a kastély segédkertészei, Rozmaring, díjugró bajnok és Cserszömörce, a fogatverseny győztese.

5_optimized.png

A padon - a csigák: Csalamádé sötétkében, Csendike rózsaszínben, Csombor világoskékben, Csuporka narancsban, Csatárka zöldben és Cseperke pirosban, valamint Sün Sebestyén Sámuel, a kastély mesterszakácsa és elsőrangú cukrásza. A pad mellett Erdmann, a hercegasszony kedvenc tacskója. 

9_optimized.png

Indulásra készen - balról jobbra: Arnold, a vörös autómobil, Kornélia, a Fővárosi Állatkert könyvtáros-elefántja és Gusztáv, a hercegi család elegáns automobilja.

osz-a-kastelyban_optimized.jpg

Egy kis kirándulás - balról jobbra: Kormoska vörösben, Szederkényi Micóka foltosan, Szederkényi Masni barnán és Szederkényi Matilda szürkén.